Lezingen & workshops

Geregeld wordt ik gevraagd voor lezingen over levenseinde vragen en afscheid nemen. Zo heb ik lezingen gegeven over alledaagse spiritualiteit, over lijden in religieus, spiritueel, humanistisch perspectief en over hoe om te gaan met rouw in verlies voor (zorg)professionals. 

Workshops geef ik vooral voor zorgprofessionals rondom thema’s zoals het bespreken van het levenseinde en rouwen in gezinnen binnen de palliatieve zorg en zorg voor mensen met de spierziekte ALS. Hieronder een overzicht van de workshops die ik aanbied. Neem contact met mij op wanneer je geïnteresseerd bent in een workshop voor jouw organisatie. 

Lezing: ‘Als je niet meer beter wordt…’

Een interactieve lezing over gesprekken, die je kunt voeren met de huisarts en met elkaar. De dood hoort bij het leven maar hoe bereid jij je voor?

Deze lezing kan op locatie worden gegeven of bij voldoende interesse in Maassluis. 

Kosten: € 120,00 (incl. btw, excl. reiskosten)

Lezing: Verlangen naar het einde?

Over palliatieve zorg en levenseinde vragen voor kerkelijke organisaties en buurthuis. Een interactieve lezing over lijden en dood en hoe je kunt verlangen naar het einde. Welke rol speelt religie of overtuiging?

Deze lezing kan op locatie worden gegeven of bij voldoende interesse in Maassluis. 

Kosten: € 120,00 (incl. btw, excl. reiskosten)

Workshop – spelen van het rouwspel: ’alle kleuren van de wind’

Rouw en afscheid bij jongeren vanaf 12 jaar – liefst in gezinsverband.

Deze workshop bieden wij Karin Geleijns en Cisca Peters aan, aan gezinnen die afscheid nemen van een dierbare in de fase voor overlijden maar ook na overlijden als alle drukte verdwenen is en er ruimte komt voor her-inneren.

Groepsgrote vanaf 2 personen tot maximaal 6 jongeren

Locatie: ‘Het Witte Kerkje’ in Maassluis of op verzoek in de eigen woning
Kosten: € 50,00 (per gezin, incl. btw)

Workshop – Koekjes bakken met een verhalensausje

Workshop voor jonge kinderen van 4 tot 14 jaar die een ziek familielid hebben of al afscheid hebben moeten nemen.

Verwerken begint niet met de dood zelf, verwerken begint al veel eerder. Wat voel je als je moeder zo ziek is? Waarom gebeurt dit met haar? En wat gebeurt er met jou? Wat denk je als je vader dood zal gaan? Waar gaat hij naar toe?

Wij zijn van mening dat het ruimte bieden voor verhalen, onder het bakken van koekjes en daarin de verhalen verpakken en bakken en herbeleven helpt bij het omgaan met afscheid en verlies. Spelenderwijs rouwen.

Groepsgrootte is 3 of 4 kinderen liefst uit diverse gezinnen. 

Locatie: ‘Het Witte Kerkje’ in Maassluis of op verzoek in de eigen woning
Kosten: € 15,00 (per deelnemer, incl. btw)

w

Scholing: Palliatieve zorg bij ALS patiënten

3 uur durende scholing voor thuiszorg-organisaties en huisartsen die te maken hebben met ALS-patiënten en hun gezin. Scholing wordt gegeven in de instelling op afspraak in de regio Zuid-Holland en Zeeland.

Kosten: € 250,00 (incl. btw, excl. reiskosten)

w

Scholing: Thuiszorg bij ALS voor thuiszorgorganisaties

3 uur durende scholing voor thuiszorg-organisaties die te maken krijgen met de complexe zorg voor ALS-patiënten. Scholing wordt gegeven in de instelling op afspraak in de regio Zuid-Holland en Zeeland.

Kosten: € 250,00 (incl. btw, excl. reiskosten)

Workshop – rouw met jongeren: 'Meet and Eat'

‘rouwen doe je samen, lekker eten ook!’

Rouw en tijd nemen om deze met leeftijdsgenoten te delen in een interactieve werkvorm is ontwikkeld door mij in de tijd dat ik als jeugdwerker voor de vrijzinnige kerken werkte en in die ontmoetingen van samen koken en verhalen vertellen bleek dat er veel behoefte is om met elkaar te delen wat je meemaakt als je een ouder, grootouder of broertje of zusje verliest. Het leven van school en van je vrienden gaat gewoon door terwijl jouw leven veranderd.

Daarover praten met andere jongeren die hetzelfde doormaken helpt!

Het samen eten koken is bezig zijn met plezier terwijl er ruimte ontstaat voor delen van verdrietige momenten en momenten die juist troost geven.

Deze workshop gaat door bij minimaal 5 deelnemers

Locatie: ‘Het Witte Kerkje’ in Maassluis
Kosten: € 25,00 (per deelnemer, incl. btw)
Doelgroep: jongeren van 14 tot 20 jaar

Workshop – schrijven van je eigen levensverhaal

Toen ik zelf moeder werd en mijn ouders allebei al overleden waren miste ik het vragen kunnen stellen aan hen over hoe ik was geweest, wat zij leuk of moeilijk vonden. Dat heeft mij doen bouwen aan mijn eigen levensverhaal in boeken als: ‘Oma, vertel eens’ en ‘Mam, vertel eens’ en uiteindelijk aan mijn levensverhaal.

In deze workshop werken we in groepsverband aan ons levensverhaal onder het genot van koffie en thee en heel veel verhalen.

Deze workshop gaat door bij 3 of 4 deelnemers.

Locatie: ‘Het Witte Kerkje’ in Maassluis
Kosten: € 25,00 pp, per keer. Ongeveer 4 bijeenkomsten van 2 uur
Doelgroep: volwassenen

Neem contact op

Privacy

2 + 9 =