Verhalen

Volwassenen en ouderen

Als ik iets geleerd heb over levensverhalen dan is dat het iedere keer een uniek verhaal is. Geen verhaal is hetzelfde en boeiend genoeg om doorgegeven te worden!

Ik verloor heel jong mijn vader en te jong mij moeder en weet niet wie zij waren of wat hen bezielde. Dat vind ik nog steeds een groot gemis en daarom is het zo belangrijk om jou verhaal door te geven aan je kinderen en kleinkinderen.

Een van mogelijkheden is het schrijven van je eigen verhaal. Daar kan ik je bij helpen, op weg helpen of meedenken in welke vorm voor jou past.

Mijn verlangen is het nog steeds om over al die verhalen die ik heb mogen horen van mensen een boek te schrijven wat recht doet aan die mooie, boeiende worstelende en pijnlijke verhalen. Met een knipoog naar alles wat ook een glimlach op hun gezicht heeft getoverd.

Kinderen en jongeren

Als jeugdwerker voor de vrijzinnige kerken heb ik samen met kinderen muziek opgenomen en een van die liedjes is: “door de wereld gaan verhalen”

In de jeugdkerk zijn dat uiteraard de bijbels verhalen en de verhalen van sprookjes en mythen. Hoe actueel zijn die oudere verhalen nog steeds als je kijkt naar de wereld en de vragen die jongeren en kinderen hebben als het gaat over doodgaan en afscheid nemen.

Mijn focus ligt vooral op levensverhalen. In 2010 heb ik jongeren mogen interviewen over wat hen bezield dat is gepubliceerd in het boekje: Vrij Jong (uitgave VVP)

Jouw leven vieren kan door het schrijven van je eigen verhaal. Daar kan ik je bij helpen, op weg helpen of meedenken in welke vorm voor jou past.